Poggenpohl wint de ‘Superbrands Germany Award 2014/2015’

In de traditierijke Axel Springer Journalisten Club in Berlijn werden op 18 maart 2015 de ‘Superbrands Germany 2014/2015’ uitgereikt. In het kader van een buitengewone gala-avond ontvingen 51 product- en bedrijvenmerken, die zich wisten te onderscheiden, deze felbegeerde onderscheiding. Poggenpohl behoort voor de 5e keer op een rij tot de beste merken van Duitsland. Uit handen van Eamonn Sadler, CEO Superbrands, namen Christiane Danielsmeyer, director marketing van Poggenpohl, en Manfred Junker, head of design van Poggenpohl, de felbegeerde trofee ‘Superbrands Germany 2014/2015’ in ontvangst.

“Wij verheugen ons zeer over deze nieuwe onderscheiding. Het getuigt van de duurzame waarde van het merk Poggenpohl, dat bij de verbruiker vertrouwen wekt en hoog in het vaandel staat,” aldus Christiane Danielsmeyer. Sterviolist David Garret werd uitgeroepen tot ‘persoonlijkheid van het jaar’. Hij bedankte zich hiervoor met een exclusief concert en wist daarmee de gerenommeerde gasten te verrassen.

Al voor de zesde maal werd de onderscheiding ‘Superbrands Germany’ uitgereikt. Een internationale vakjury heeft 1.250 product- en bedrijvenmerken beoordeeld op criteria als merkvoering, marktwaarde, image, duurzaamheid en klantenbinding. “Superbrands zijn evergreens en geen modehits. Ze zijn net als vuurtorens”, vat jurylid Dietrich Schulze van Loon het samen.

Poggenpohl heeft dit jaar al meerdere belangrijke prijzen gewonnen. Voor de keukenarchitectuur P’7350 Design by Porsche Design Studio ontving het bedrijf uit Herford de innovatieprijs PLUS X Award en de gerenommeerde designprijzen Good Design Award en Interior Innovation Award.