POG 15_04_Red Dot Award_P`7350

P’7350 Design by Porsche Design Studio onderscheiden voor hoogste designkwaliteit

Poggenpohl heeft bij een van de belangrijkste internationale competities voor productdesign, de Red Dot Design Award, opnieuw zijn designcompetentie en innovatieve kracht bewezen – de P’7350 Design by Porsche Design Studio overtuigde de 38 leden tellende vakjury en ontving het felbegeerde kwaliteitslabel ‘Red Dot Award: Product Design 2015’.

De Red Dot is een internationaal en brancheoverkoepelend erkende onderscheiding voor hoge designkwaliteit. “Al 60 jaar komen jaarlijks gerenommeerde vormgevingsexperts samen in Essen om de beste designs te onderscheiden. Dit jaar was er met bijna 5.000 producten uit 56 landen een recordaantal inzendingen – een geweldige hoeveelheid voor onze jury die ieder afzonderlijk product beoordeelt. Het hoge niveau duidt ook op het bijzondere belang van de onderscheidingen. De winnaars van de Red Dot Award: Product Design 2015 hebben een buitengewoon grote prestatie geleverd en daarmee verdiend gewonnen bij de grootste designwedstrijd ter wereld,” aldus professor Dr. Peter Zec, initiator en CEO van de Red Dot Award.

Op 29 juni 2015 vindt in Essen de kronende afsluiting van de gerenommeerde productwedstrijd plaats: het Red Dot gala. De winnende producten worden in de bijzondere tentoonstelling ‘Design on Stage’ gepresenteerd, voordat zij in de permanente tentoonstelling in het Red Dot Design Museum in Essen worden opgenomen.

Poggenpohl heeft dit jaar meerdere belangrijke prijzen gewonnen. De keukenarchitectuur P’7350 Design by Porsche Design Studio ontving afgelopen week bij de voor het eerst in Duitsland uitgeloofde economische prijs, de German Stevie Award 2015, de ‘Silver Stevie Award’ in de categorie ‘Nieuwe producten en productmanagement’. Eerder al werd de P’7350 onderscheiden met de innovatieprijs PLUS X Award en met de gerenommeerde designprijzen Interior Innovation Award en Good Design Award. Het merk Poggenpohl werd voor de 5e keer op een rij onderscheiden met het felbegeerde kwaliteitslabel ‘Superbrands Germany 2014/2015’.