Tijdens de MOW huisbeurs van september 2014 presenteert Poggenpohl zijn producthighlights op een oppervlak van 1300 m² verdeeld over twee etages aan het vakpubliek. Centraal staat de trend ‘matte oppervlakken’ die in verschillende, innovatieve frontmaterialen in nieuw vormgegeven showroomkeukens wordt getoond.

De premiumproducent breidt zijn programma uit met 16 nieuwe glasfronten die in een mat of hoogglanzend oppervlak verkrijgbaar zijn. Ze zijn afgestemd op de acht standaardkleuren van het Poggenpohl-kleurenscala. Dit scala omvat geselecteerde effen tinten die dusdanig op elkaar werden afgestemd, dat ze zowel in een keuken als in het complete woongedeelte kunnen worden gecombineerd. Alle Poggenpohl-kleuren worden in een breed spectrum oppervlakte-uitvoeringen aangeboden die alle een andere invloed hebben op de optische uitstraling van de keuken.

Wat betreft innovatieve beslagtechniek vervult Poggenpohl al jarenlang een voortrekkersrol in de branche. De keukens van Poggenpohl zijn uitgerust met het hoogwaardige sluitingsmechanisme +MOTION, dat indruk maakt door de bijzonder soepele loop en geruisloze sluiting, en de keuken een extra vleugje luxe verleent. De consument kan hierbij kiezen tussen elektrisch en mechanisch openen.
Poggenpohl optimaliseert nu de mechanische opening door een nieuwe automatische sluiting, waarbij het sluitingsproces aanzienlijk vereenvoudigd wordt. Hierdoor is nu ook bij het mechanische openingssysteem +MOTION een perfecte automatische sluiting mogelijk – zacht en geruisloos sluiten zonder krachtsinspanning is gegarandeerd.
Met de innovatieve openingsondersteuning +MOTION DRIVE voor koel- en vriesapparaten biedt Poggenpohl een nieuwe oplossing voor het greeploos openen van geïntegreerde inbouwkoelkasten. Door een korte aanraking wordt het uitgekiende openingsmechanisme gestart, dat o.a. het vacuüm tussen de koelkast en de gesloten deur opheft met behulp van een ‘stampertechniek’. Een grote trekkracht om het vacuüm te overwinnen, wat altijd een belasting voor het materiaal en de gebruiker was, is niet meer nodig. De koelkast wordt zacht en zonder veel krachtsinspanning geopend. Poggenpohl biedt +MOTION DRIVE voor alle koel- en vriesapparaten en gecombineerde apparaten tot een nishoogte van 178 cm.

Poggenpohl biedt in het programma van 2015 alle kasten met laden en uittrekelementen ook in afwijkende breedtes aan. Afhankelijk van de wensen van de klant kunnen deze kasten tot op de centimeter nauwkeurig in de keukenplanning worden ingepast.