P’7350 Design by Porsche Design Studio is het nieuwe highlight op de huisbeurs

Poggenpohl heeft naar aanleiding van de beurs Eurocuccina 2014 in Milaan de keuken P’7350 Design by Porsche Design Studio voor het eerst gepresenteerd aan het publiek. Precies op tijd voor het begin van de Keukenmijl kan dit buitengewone keukenconcept nu in de showroom van de gerenommeerde keukenproducent in Herford bewonderd en door de Poggenpohl handelspartners besteld worden.

Poggenpohl en Porsche Design Studio – deze twee bedrijven zijn al jarenlang synoniem voor een uniek design, functionele perfectie en innovatieve materialen. Samen hebben zij al de keuken P´7340 ontwikkeld, een unieke keuken die een mijlpaal in de geschiedenis van de inbouwkeuken was.

Met de P’7350 wordt deze filosofie nu voortgezet. Hierbij is een keukenarchitectuur ontstaan die de horizontale lijnvoering van de klassieke keuken opent en op geheel nieuwe wijze interpreteert. Dit effect werd mogelijk gemaakt door de techniek van industriële verstekbewerking bij front en kast. Het front loopt onder verstek samen met de kast, waardoor een zeer fijne, verticale lijn wordt gevormd. De versteksnede van de kast wordt bovendien bekleed met een aluminium profiel in rvs-decor.

Poggenpohl is de eerste keukenproducent die deze hoogwaardige bewerking met behulp van geavanceerde en buitengewoon precieze productietechnieken industrieel kan produceren – engineered, niet slechts vormgegeven!

Het tweede onmiskenbare stijlmiddel van keuken P’7350 zijn de ‘blades’, massieve, verticale designlijsten van geborsteld aluminium in rvs-decor. Zij onderbreken de fijn gevormde frontoppervlakken, leggen een sterk accent op de verticale lijn en kunnen in alle functiegedeeltes van de keuken worden geplaatst. Als men met het contrast tussen de massieve blades en de fijne frontlijnen speelt, benut men de mogelijkheden van P’7350 ten volle.

Binnen het exclusieve kleurenconcept van P´7350 biedt Poggenpohl drie neutrale, effen tinten in een mat en glanzend lakoppervlak en een elegant notenfineer in de kleur grijs. P´7350 maakt niet alleen als effen keukenarchitectuur indruk; als de kleuren onder elkaar worden gecombineerd of aangevuld met fronten in grijs notenhout dan ontstaat er een geheel nieuwe sfeer, die echter steeds het bijzondere karakter benadrukt.